Zoek en Boek

Tulpenfestival, van 19 april t/m 5 mei

Vanaf 19 april t/m 5 mei staat Noordoostpolder weer in het teken van het Tulpenfestival. De Tulpenroute in Noordoostpolder is de langste aaneengesloten route van Nederland. Het grootste deel van de in Nederland geteelde bloembollen worden hier gekweekt. 

Tijdens het Tulpenfestival worden er naast de wandel-, fiets- en autoroutes langs de tulpenvelden vele activiteiten georganiseerd en zijn er diverse bedrijven te bezoeken.

Vanaf het Tulpenbelevingsveld zijn er helikoptervluchten over het het tulpenschilderij. Ook is er een uitkijktoren vanaf waar het schilderij goed te bekijken en te fotograferen is.

De tijd waarop de tulpen exact bloeien is afhankelijk van het weer, houdt u voor een update de website in de gaten.

Er zijn vroege en late tulpensoorten en daardoor staan er vanaf half april langs de route steeds velden in bloei. 

Tijdens het Tulpenfestival zijn er speciale fietsroutes, wandeltochten en koetsentochten langs de bollenvelden uitgezet. De autoroute komt ook langs het Tulpenbelevingsveld en het tulpeninformatiecentrum. Tevens zijn er prachtige open tuinen. 

Kijk voor meer info op: www.vvvnoordoostpolder.nl/nl/tulpen. En: www.stepnop.nl/tulpenfestival

 

Scandinavië Markt Schokland, 11 en 12 mei

Wie eenmaal in Scandinavië is geweest wil er meer van weten. Voor wie er nog nooit is geweest is het dé plek om te ontdekken.

Op 11 en 12 mei kan je genieten van alle mooie dingen die Scandinavië te bieden heeft op de Scandinavië Markt bij Museum Schokland. Alleen al de moeite waard voor de prachtige locatie, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Naast ruim 70 stands waar je alles op het gebied van Scandinavië kunt kopen, kan je genieten van live-muziek, uiteraard ook Scandinavisch, lekker eten of meedoen met één van de vele workshops.

De Scandinaviëmarkt is een gezellige dag uit voor het hele gezin!

 

Uit-jetent festival van 14 t/m 17 juni

Kennismaken met onze mooie omgeving, genieten van leuke, buitengewone aktiviteiten en voor een interessante prijs overnachten op Camping het Bosbad! Lees er alles over op: https://uit-jetent.nl