Zoek en Boek

Tulpenfestival

Van 11 april t/m 5 mei staat Noordoostpolder weer in het teken van het Tulpenfestival. De Tulpenroute in Noordoostpolder is de langste aaneengesloten route van Nederland. Het grootste deel van de in Nederland geteelde bloembollen wordt hier gekweekt. 

Tijdens het Tulpenfestival worden er naast de wandel-, fiets- en autoroutes langs de tulpenvelden vele activiteiten georganiseerd en zijn er diverse bedrijven te bezoeken.

Vanaf het Tulpenbelevingsveld zijn er helikoptervluchten over het het tulpenschilderij. Ook is er een uitkijktoren vanaf waar het schilderij goed te bekijken en te fotograferen is.

Tijdens het Tulpenfestival zijn er speciale fietsroutes, wandeltochten en koetsentochten langs de bollenvelden uitgezet. De autoroute komt ook langs het Tulpenbelevingsveld en het tulpeninformatiecentrum. Tevens zijn er prachtige open tuinen. 

Kijk voor meer info over het Tulpenfestival 2020 op: www.vvvnoordoostpolder.nl/nl/tulpen. En: www.stepnop.nl/tulpenfestival

  

Scandinavië Markt Schokland

Wie eenmaal in Scandinavië is geweest wil er meer van weten. Voor wie er nog nooit is geweest is het dé plek om te ontdekken.

Ieder jaar in een weekend in mei kan je genieten van alle mooie dingen die Scandinavië te bieden heeft op de Scandinavië Markt bij Museum Schokland. Alleen al de moeite waard voor de prachtige locatie, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Naast ruim 70 stands waar je alles op het gebied van Scandinavië kunt kopen, kan je genieten van live-muziek, uiteraard ook Scandinavisch, lekker eten of meedoen met één van de vele workshops.

De Scandinaviëmarkt is een gezellige dag uit voor het hele gezin!

 

 Pieperfestival, 12 t/m 15 september

Tijdens dit vierdaagse festival is er weer van alles te beleven voor het hele gezin. Toffe muziekoptredens, feestavonden en allerlei activiteiten die te maken hebben met kunst en sport. En natuurlijk zou het geen Pieperfestival zijn zonder heel veel aardappels en patat. Kijk voor meer informatie op www.pieperfestival.nl