Zoek en Boek

Tulpenfestival, van 15 april t/m 7 mei

In de Noordoostpolder vindt u de grootste bloembollenvelden van het land! Jaarlijks trekt de tulpenroute duizenden bezoekers die de kleurenpracht met eigen ogen willen bewonderen. De 106 kilomter lange tulpenroute is met de auto, op de fiets of in een bus af te leggen. Op het tulpenbelevingsveld, bij locatiesponsor Firma Van Meer, zijn veel activiteiten zoals workshops, een tulpenshowtuin met 460 (!) soorten tulpen, selfievelden, speelgelegenheid voor de kinderen en een pop-up restaurant met terras naast de tulpen.

Aan de tulpenroute is een Mondriaan schilderij ingeplant, een schilderij van zesduizend vierkante meter uitgebeeld door prachtige tulpen in de primaire kleuren rood, wit en geel en een paarsblauwe tulp.

Kijk voor meer info op: www.stepnop.nl/tulpenfestival

 

Scandinavië Markt Schokland, 6 en 7 mei

Wie eenmaal in Scandinavië is geweest wil er meer van weten. Voor wie er nog nooit is geweest is het dé plek om te ontdekken.

Op 6 en 7 mei kan je genieten van alle mooie dingen die Scandinavië te bieden heeft op de Scandinavië Markt bij Museum Schokland. Alleen al de moeite waard voor de prachtige locatie, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Naast ruim 60 stands waar je alles op het gebied van Scandinavië kunt kopen, kan je genieten van live-muziek, uiteraard ook Scandinavisch, lekker eten of meedoen met één van de vele workshops.

De Scandinaviëmarkt is een gezellige dag uit voor het hele gezin!

Kijk voor meer info op: www.scandinaviemarkt.nl

 

 Er gaan schapen grazen in het Emmelerbos

Waarschijnlijk de eerste keer al begin mei. De vriendelijke herder komt ook graag een keer met een kudde een middagje op de camping. We houden u op de hoogte! Lees het verhaal via: www.noordoostpolder.nl/emmelerbos-gaan-schapen-grazen