Zoek en Boek

Tarieven 

U klikt op de button "Reserveren" en daarna op de door u gewenste accommodatie. Nu verschijnen er meerdere tabbladen waaronder één waarop alle prijzen op een rijtje staan.

Acties  Laughing

Heeft u een geldige campercard, dan krijgt u het hele seizoen € 2,00 korting per camperplaats per nacht.

Camping Key Europe: met een geldige Camping Key Europe kaart betaalt u € 21,00 voor een kampeerplaats, incl. 2 personen, elektriciteit, één douchemunt p.p. en één hond. En dat gedurende het hele seizoen.


Heeft u een geldige CCI-card, dan krijgt u in juli en augustus 10% korting op het tarief van de staanplaats.

 

Fietsarrangementen 

Waarom zou je gaan fietsen in de Noordoostpolder?!

Je komt rechte stukken tegen met weidse uitzichten, zoals mogelijk aansluit bij je beeld van de NOP. Maar er is meer, je ziet prachtige stukken natuur, natuurontwikkeling, zoals de Wellerwaard en de bossen rond Kuinre, maar natuurlijk ook het IJsselmeer. Je maakt kennis met het verleden van de NOP, door je bezoek aan Urk en Schokland, Unesco werelderfgoed, maar ook door de herkenningstekens van vergane schepen en neergestorte vliegtuigen. Nagele boeit vanwege de architectuur, zoals de platte daken. Er is in Nagele een klein museum dat de architectuur en het groenbeheer belicht. Het Waterloopbos bij Kraggenburg is interessant omdat je hier waterbouwwerken die op verschillende plekken in de wereld zijn gebouwd op schaal terugvindt. Tref je het minder goed met het weer en wil je een binnenactiviteit dan is er de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

Zoefietsvakanties heeft twee leuke fietsarrangementen samengesteld waarbij de naamgeving verwijst naar het globale patroon dat gefietst wordt, een vlinder en een klaver. Voor meer info en/of reserveringen ga je naar: www.zoefietsvakanties.nl. Hieronder volgt een korte beschrijving per arrangement.

 

Arrangement Poldervlinder

Start- en eindpunt: station Kampen Centraal.

Deze route is een verkenningstocht door de Noordoostpolder. Je doorkruist de polder, eerst vanuit Kampen door het midden naar Emmeloord. Daarna wordt de linkervleugel van de polder verkend en op dag 3 is de rechtervleugel van de polder aan de beurt, waarna op dag 4 weer door het midden teruggefietst wordt naar het beginpunt, Kampen. Een extra overnachting is mogelijk, om een rustpauze in te lassen, om de Orchideeëntuin in Luttelgeest te bezoeken, of om Lemmer te verkennen, waarbij het Woudagemaal een aanrader is.

Emmeloord is de pleisterplaats, daar verblijf je 3 nachten. Emmeloord is het middelpunt van de NOP, de regiofunctie is terug te zien in het uitgebreide en veelzijdige winkel- en horeca aanbod. Tot slot: als je dit arrangement in het voorjaar boekt is de kans groot dat je kunt genieten van de meer dan 2000 hectare aan tulpen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je tussen 10 april en begin mei rekenen op uitbundig bloeiende tulpenvelden en daaromheen allerhande extra activiteiten tijdens het tulpenfestival. Zie hiervoor de website: www.tulpenfestival.nl

De route gaat het grootste deel van de route over fietspaden, soms fiets je over een landweggetje. De fietspaden zijn meestal verhard, of een schelpenpad. De route volgt waar mogelijk knooppunten. Waar dat niet kan is in de tekst een detailkaartje opgenomen dat helpt bij het navigeren. Op dag 1 fiets je 35 km, dag 2 65 km, doorfietsen naar Lemmer betekent 20 km extra, dag 3 56 km en dag 4 34 kilometer, dus totaal 190 kilometer.

Reisperiode: tussen 1 april en 1 november 2021.

Arrangement Polderklaver

Start- en eindpunt: Emmeloord.

In dit arrangement is de Noordoostpolder voor je opgedeeld in een klaverblad. Je verblijft in het midden van het klaverblad, Emmeloord en elke dag ga je een blaadje van de klaver fietsen. Op dag 1 reis je naar Emmeloord en begin je met een bezoek aan Emmeloord zelf. Op dag 2 ga je naar het noordoosten, waarbij je via Schoterzijl de polder uit fietst naar de Rottige Meenthe, waar je een bezoek kunt brengen aan de vogelhut voor niet bestaande vogels. Dag 3 doe je het zuidoostelijke klaverblad, met daarin het Waterloopbos bij Kraggenburg. Dag 4 ga je het noordwestelijke klaverblad fietsen, langs het IJsselmeer en met een uitstapje naar Lemmer. Dag 5 verken je het zuidwestelijke klaverblad met Schokland, Nagele en Urk. De routes tezamen vormen een verkenningstocht door de Noordoostpolder.

Je kunt je arrangement uitbreiden met één of meerdere extra overnachtingen, zodat je meer tijd hebt om alle bezienswaardigheden te bezoeken of om de fietsdagen af te wisselen met rustdagen.

Afstanden: Op dag 2 fiets je 50 km, dag 3 55 km, dag 4 54 km en dag 4 49 kilometer, dus totaal ongeveer 210 kilometer.

Reisperiode: tussen 1 april en 1 november 2021

Kortom, genoeg te ontdekken en te genieten!

 

Ga voor alle informatie naar: www.zoefietsvakanties.nl/fietsarrangementen-noordoostpolder